Coaching wat is dat nou eigenlijk?

We leven in een tijd waarin het lastig is om grenzen aan te geven. Gezinnen hebben vaak een druk bestaan met clubjes, werk, vrienden, sport, feestjes. En veel externe prikkels zoals het online ‘moeten’ zijn. Ouders en kinderen hebben last van een leven vol constante druk en hoge verwachtingen.

Dan is het als moeder een behoorlijke taak om alle ballen hoog te houden in het gezin en je staande te houden tegen alle meningen over het moederschap. 

In mijn praktijk komen kinderen en moeders waarbij het niet zo lekker gaat. Kinderen en moeders die gevoelig, onzeker en temperamentvol zijn. Moeders vinden het moeilijk om eigen grenzen aan te geven en zijn bang dat anderen daar wat van vinden. En daarom gaan ze maar door…..? Herken je dat?

Jezelf wegcijferen, aanpassen aan de omgeving, voldoen aan hoge verwachtingen….Je negeert je eigen gevoel terwijl je diep van binnen wel voelt dat het zo niet verder gaat. Als je je de hele dag aanpast, dan kan het zomaar zijn dat je aan het einde van de dag helemaal kapot bent. Jouw energie is op,  er kan niks meer bij.

Hierdoor kan je heel boos of verdrietig worden, zonder dat de aanleiding duidelijk is. Ook gebeurt het je dat je als je naar bed gaat dat jouw hoofd te vol is om te kunnen slapen en je gaat piekeren. Je voelt je onzeker over wat anderen van jou denken en of je het wel goed doet.

Net als iedereen wil ook jij gezien worden en diep van binnen weet jij heel goed wie jij bent en wat jij wilt. Door je te blijven aanpassen aan de verwachtingen van jouw omgeving raak je steeds verder weg van jouw eigen grenzen en jouw eigen ik.

Ik help je om echt te gaan staan voor jezelf en de leiding over jouw eigen leven te nemen. In mijn praktijk zeg ik ook wel: word weer chef-kok van jouw eigen leven. Dan zul je zien dat je de juiste ingrediënten al in huis hebt. Je weet alleen nog niet hoe je ze moet gebruiken!  Jij gaat ervaren dat je je eigen keuzes mag maken,  dat jij precies goed bent zoals je bent en dat jij mag kiezen voor jezelf en dat dat helemaal oké is.

Wil jij ook ervaren hoe het is om de chef-kok van jouw eigen leven en jouw unieke geluksrecept te worden?

Wat anderen zeggen:

“Toen we aan het traject starten, konden we alleen maar dromen waar we nu staan. Nooit gedacht dat dit in 3 maanden mogelijk was. Mijn dochter voelt zich weer blij, dat hadden we lang niet meer gezien.”

Ouders meisje 9 jaar

“We wisten niet meer hoe we onze dochter konden bereiken en of er achter te komen waar ze tegenaan liep. Onze intake gaf het vertrouwen dat dat uiteindelijk ging lukken. We hadden al heel snel het gevoel dat we “los” konden laten en zagen met de week onze dochter groeien”

Ouders meisje 8 jaar

Je geboorte in kaart

We zijn allemaal geboren en de manier waarop we geboren worden, zegt heel veel over wie we zijn, ons gevoel van veiligheid en eigenwaarde. Bijzonder toch? In de buik worden de eerste verbindingen gelegd tussen moeder en kind en het kindje in jouw buik voelt alles wat jij ook voelt. Bij beLEEF kindercoaching kan ik jouw geboorte of de geboorte van jouw kind in kaart brengen met een unieke kaartenset. Door mijn eigen geboorte in kaart te brengen ben ik zoveel meer over mezelf te weten gekomen en begrijp ik meer waarom ik doe wat ik doe en waarom ik bepaalde dingen steeds weer lastig vind. Deze patronen worden heel helder inzichtelijk gebracht door deze kaarten.

“De inzichten die je me gaf vanuit het zwanger zijn, de geboorte, maar vooral ook de periode erna vond ik erg prettig. Vooral de kijk naar het kindje dat die mag zijn zoals die is en de ontwikkeling daarvan heeft me veel vertrouwen en positiviteit gegeven”

Moeder naar aanleiding van een geboorte in Kaart gesprek

“Het besef dat ieder kindje uniek is, mag zijn die hij/zij wil zijn en ik de beste mama ben voor beide kindjes. Hoe heftig en intens het moederschap ook kan zijn. Ik heb nog meer besef gekregen dat ik super trots mag zijn op wie ik ben en hoe waardevol mijn gezinnetje is. Wat doen we het goed!”

Moeder naar aanleiding van een geboorte in kaart gesprek

Ik ben er trots op dat ik iedereen in mijn praktijk mag laten ervaren welke waardevolle inzichten ‘je geboorte in kaart’ met zich meebrengen voor jezelf of jouw kind. Door het herkennen van de patronen ga jij anders kijken naar jouw kind, het gedrag begrijpen en de behoeftes die daar achter schuilgaan zien.

Ben jij ook benieuwd of het verhaal van jouw geboorte of dat van jouw kind ook zo kloppend is?